Danmarksgade 59  |  9900 Frederikshavn  |  98 42 39 70  |  kontakt@itand.dk
ÅBNINGSTIDER
   Mandag 8.30 - 17.00
   Tirsdag 8.30 - 17.00
   Onsdag 8.30 - 17.00
   Torsdag 8.30 - 17.00
   Fredag 8.30 - 16.00


- vi hjælper smilet frem...

Tandlægeskræk
...vi kender det
10 gode råd om tandlægeskræk

Angst for tandbehandling har mange udtryksformer og grader.  Ofte har angsten noget at gøre med din måde at tænke på.
Ved at følge nogle enkle råd kan du aktivt være med til at forhindre, at angsten får overtaget, og i stedet lære dig selv at få det bedre med at gå til tandlæge.


Tandlægeskræk
1. For det første skal du erkende din angst og ikke gemme den af vejen.  Det er ikke flovt at være bange, der er mange, der har det på samme måde som dig.
2. Vælg en tandlæge, som du har sympati for, og som har forstand på behandling af mennesker med angst for tandbehandling.  Fortæl, hvorfor du er bange, og hvad du er bange for.
Hvis tandlægen ikke forstår dine problemer, så skift tandlæge.
3. Forbered dig til tandlægebesøget ved at indøve afspændingsøvelser, som du også skal bruge under behandlingen.  Prøv eventuelt også, om musik kan hjælpe dig.  Det kan være speciel musik til afspænding eller bare din egen musik, som du kan få indspillet på fx en iPod eller en MP3-afspiller og tage med til tandbehandlingen.
4. Mød altid veludhvilet og afstresset op til behandling.  Vælg helst behandlingstider om formiddagen og kom i god tid (5-10 minutter før).  Tag gerne en ven/veninde med til tandbehandling, hvis det gør dig mere tryg.
5. Få regelmæssige og hyppige konsultationer hos tandlægen.  Helst hver tredje måned, så du kommer ind i en god rytme.  Overhold mødetidspunkterne fra gang til gang og meld ikke afbud!
6. Stil krav til tandlægen.  Lav en aftale om, hvad behandlingen skal omfatte, hvordan den skal forløbe, hvor meget det haster, og hvor meget den skal koste.
7. Sørg for at få de pauser under behandlingen, som du behøver.  Fortæl tandlægen, hvis du er/bliver bange, og hvis det gør ondt.  Hvis du fx sveder i hænderne, så bed om en serviet og få dem tørret.
8. Hvis det gør ondt, så bed om en lokalbedøvelse.  Husk, at du er den eneste, der ved, hvornår det gør ondt.  Det kan også være nødvendigt at få et beroligende middel inden behandlingen.
9. For nogle mennesker kan det være en hjælp at følge med i behandlingen.  Du kan derfor godt bede tandlægen om et håndspejl, hvis du gerne vil se, hvad der bliver lavet.
10. Spørg altid, hvis der er noget i behandlingen, du ikke forstår, eller noget, du vil vide nærmere besked om.
JOURNALINDSIGT
LEGITIMATION
 
 
 
 
 
 
 
Lider du af tandlægeskræk ?
Fakta om tandlægeskræk
Kan tandlægeskræk behandles ?
Test din tandlægeskræk
TANDLÆGESKRÆK